Wanneer we het over mobiele brandstoftanks hebben wordt vaak een IBC bedoeld.  Hiermee wordt een niet-stationaire opslag- en afleverinstallatie bedoeld. Het woord IBC staat voor Intermediate Bulk Carrier of Intermediate Bulk Container. Dit geeft aan dat deze tank bedoeld is voor de transport en opslag van een (gevaarlijke) stof. 

Assortiment Mobiele brandstoftanks

Tank- en Apparatenbouw “De Blesse” B.V.  heeft verschillende IBC-tanks in het assortiment en standaard diverse modellen uit voorraad leverbaar (informeer naar de actuele voorraad: 0561-441441). Er zijn verschillende types tanks, waaronder de Fuelbox Compact en de Fuelbox PC. Daarnaast zijn er verschillende inhoudsmaten leverbaar. Wij leveren de Fuel Box 950,  Fuel Box 2000Fuel Box 3000 high en low

Specificatie’s IBC tanks

  • Slangdoorvoeren aan twee zijden van de  IBC aangebracht.IBC Fuel Box 950 - 950 liter mobiele brandstoftanks - Tankbouw
  • Gegalvaniseerde hoekstukken met geïntegreerde hijsogen en Fungeert tevens als stapelpunt  en staatbumper  op  de  kwetsbare  hoeken.
  • Gegalvaniseerd
  • Gegalvaniseerd deksel dat met behulp van een gasveer open blijft   
  • Wettelijke
  • Verstevigde onderste rand van de IBC, deze is 8 mm dik en fungeert als onderste staatbumper.
  • 4-zijdig openingen voor lepels en
  • Robuuste bovenzijde vervaardigt uit 5 mm dik

Keuren IBC Tanks

Na de aanschaf van een IBC voor brandstoffen bent u wettelijk verplicht de IBC een aantal keuringen te laten ondergaan. Tank- en Apparatenbouw “De Blesse” B.V. kan u in contact brengen met keuringsinstanties die gecertificeerd zijn en deze keuringen verzorgen en doet dat door heel Nederland. Lees hier meer over de keuringen. 

Transport IBC Tanks

Wilt u een mobiele brandstoftank aanschaffen? Wij ontzorgen u graag op het gebied van transport. Wij vervoeren de IBC tank naar de door u opgegeven locatie. Neem contact op om de mogelijkheden te bespreken: 0561-441441. De mobiele brandstoftanks zijn geschikt om brandstof te vervoeren.  Het transport hiervan valt onder de regels voor vervoer van gevaarlijke stoffen. Hieraan zijn dus wel voorwaarden verbonden. Lees hier meer over transport van mobiele brandstoftanks.

Impressie van enkele IBC tanks

Onderstaand een aantal foto’s van IBC Tanks welke door ons zijn geleverd.

Wij hebben standaard een aantal IBC Tanks op voorraad. Lees hier meer over.